Wątróbka drobiowa w sosie własnym

4.76 (195 ocen)

  • 30 min

Pyszne danie na szybki obiad. Wątróbka, gorący sos i ziemniaki dla mnie obiad idealny.

  • 30 min

Składniki:

  • - 500 g wątróbki drobiowej
    - 1 średnia cebula
    - olej
    - mąka
    - majeranek
    - ziele angielskie
    - pieprz czarny
    - pieprz ziołowy
    - sól
Wystaw ocenę:

4.76 (195 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka Sosy

Wątróbka drobiowa w sosie własnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki i obtoczyć obficie w mące.
  • 2. Cebulę obrać, zeszklić na oleju. Dodać wątróbkę obtoczoną w mące. Smażyć kilka minut z każdej strony.
  • 3. Wątróbkę podlać wodą ( tyle, aby przykryć podroby), dodać ziele angielskie, majeranek i przyprawy ( bez soli).
  • 4. Gotować o 30 minut, mieszając od czasu do czasu. Wątróbkę posolić przed podaniem na talerzu.

Porady

Nie solimy wątróbki podczas gotowania, bo będzie twarda Duża ilość mąki bezpośrednio na wątróbce, zagęszcza nam sos.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Podroby Olej

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować