Wątróbka drobiowa z cebulką i jabłkiem

5 (181 ocen)

  • 10 min

Proste, szybkie i smaczne danie.

  • 10 min

Składniki:

  • 0,5 kg wątróbki z kurczaka
    0,5 kg cebuli
    0,5 kostki smalcu
    1 jabłko
    sól
    pieprz
    vegetta
    papryka słodka
Wystaw ocenę:

5 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Wątróbka drobiowa z cebulką i jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wątróbka drobiowa z cebulką i jabłkiem 1. Wątróbkę myję, ściągam błony i osuszam ręcznikiem papierowym. Smalec roztapiam na patelni. Dodaję wątróbkę i smażę. Cebulę kroję w półtalarki. Gdy wątróbka usmaży się z dwóch stron dodaję cebulę. Jabłko obieram i kroję w kostkę. Gdy cebulka jest juz miękka dodaję jabłko. Przyprawiam do smaku solą, pieprzem, vegettą i papryką słodką. Duszę jeszcze 5 min. Smacznego.

Porady

Wątróbke zawsze przyprawiam na końcu żeby nie stwardniała ani nie zrobiła sie gorzka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wątróbka drobiowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować