Wątróbka saute ze smażonymi jabłkami

4.99 (155 ocen)

  • 60 min

Po prostu wspaniały , domowy obiad ze świeżych produktów

  • 60 min

Składniki:

  • 60 dag wątróbki(tutaj cielęca)
    1 świeża cebula
    2 jabłka
    ½ litra mleka

    kilka listków zielonej sałaty
    młode ziemniaki
    świeży koperek
    olej do smażenia
    sól do smaku do posolenia wątróbki po usmażeniu
Wystaw ocenę:

4.99 (155 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Wątróbka saute ze smażonymi jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Wątróbkę , umyj i namocz w mleku na kilka godzin
    2. Ugotuj młode ziemniaki, do ugotowanych dodaj niewiele masła i wymieszaj z posiekanym koperkiem
    3. Jabłka obierz i pokrój w ósemki
    4. Cząstki jabłek obsmaż w gorącym oleju po kilka chwil z każdej strony
    5. Obraną cebulę pokrój w krążki i zeszklij w gorącym oleju
    6. Zdejmij błonę z wątróbki i pokrój ją w cienkie plasterki
    7. Plastry wątróbki usmaż na gorącym tłuszczu po kilka minut z każdej strony
    8. Wątróbkę podaj posoloną na listkach zielonej sałaty przybraną smażonymi jabłkami i cebulą oraz młodymi ziemniakami
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Młode ziemniaki Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować