Wedel przekładany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Placek I;
Margarynę utrzyj z cukrem i żółtkami. Dodaj mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Ubij pianę z białek, dodaj do ciasta i lekko zamieszaj. Piecz 20-30 minut w temp 160C
2.Placek II;
Margarynę utrzyj z cukrem i żółtkami. Dodaj mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i kakaem. Ubij piane z białek, dodaj do ciasta i lekko zamieszaj. Piecz 20-30 minut w temp 160 C
3.Placek III;
Margarynę utrzyj z cukrem i żółtkami. Dodaj mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i zmielonymi orzechami. Ubij piane z białek, dodaj do ciasta i lekko zamieszaj. Piecz 20-30 minut w temp 160 C
4.Masa;
Z mleka, cukru waniliowego i mąki ugotuj budyń. Margarynę utrzyj z cukrem pudrem na puch. dodawaj stopniowo ostudzony budyń. Na końcu dodaj zmielone orzechy i utartą czekoladę , zamieszaj, podziel na 2 części.
Galaretki rozpuść według przepisu.
5.Przełożenie ciasta;
placek I - masa - galaretka zielona - placek II - masa - galaretka czerwona - placek III - polewa do ozdoby
Komentarze