Wegański budyń czekoladowy z awokado i banana

4.96 (158 ocen)

  • 15 min

Smaczny, sycący, mocno czekoladowy, a przede wszystkim zdrowy deser! Szybki i prosty. Dla dzieci i dorosłych :)

  • 15 min

Składniki:

  • 1 dojrzałe awokado
    2 mocno dojrzałe banany
    1 łyżka kakao
    0,5 szklanki zimnej wody
Wystaw ocenę:

4.96 (158 ocen)

Zobacz również:

Desery

Wegański budyń czekoladowy z awokado i banana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Blenderem zmiksować banany z kakao na gładką masę.
  • 2. W osobnym naczyniu zmiksować blenderem awokado, dodając do niego ok. pół szklanki zimnej wody, miksować aż składniki połączą się.
  • 3. Do awokado dodać masę bananowo-kakaową, dokładnie wymieszać.
  • 4. Przełożyć do pucharków/miseczek i podawać.
  • 5. SMACZNEGO! :)

Porady

Kakao można zastąpić karobem. Jeżeli deser jest za mało słodki można do niego dodać łyżeczkę miodu. Dobrze smakuje doprawione odrobiną gałki muszkatołowej lub przyprawy korzennej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować