Ciasteczka są chrupiące z zewnątrz i krucho-miękkie w środku.A smak? Wyczuwa się z nich doskonałą mieszankę pestek słonecznika, kokosa i kiwi!Ciastka idealnie nadają się dla diabetyków, wegan oraz osób lubiących zdrowe słodycze.
0 (0 ocen)
Porady
(*) Użyłam mąki z amarantusa. Nie wszyscy lubią jej posmak, więc można użyć innej. W ostateczności nada się też pszenna. (**) W tytule napisałam, że ciastka są bez cukru, choć użyłam cukru kokosowego. Jednak różni się on od cukru zwykłego, ma niski indeks glikemiczny (IG 35) i doskonale nadaje się dla osób będących na diecie cukrzycowej. Obok oryginalnego smaku, zawiera też mnóstwo wartościowych składników odżywczych. Bogaty jest m.in. magnez, potas, cynk oraz żelazo oraz witaminy: C, B1, B2, B3, czy B6.
Komentarze