Wegańskie babeczki z czarną porzeczką (żytnie)

0 (0 ocen)

Polecam.

Składniki:

  • 2 szklanki mąki żytniej
    2 łyżki proszku do pieczenia
    szczypta soli
    3 łyżki cukru trzcinowego
    1/2 szklanki oleju rzepakowego
    250g musu/dżemu z jabłek
    250g czarnych porzeczek (ja użyłam mrożonych)

Wegańskie babeczki z czarną porzeczką (żytnie) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Suche składniki przekładamy do miski. Mieszamy łyżką.
    Dodajemy olej i mus jabłkowy. Dokładnie mieszamy.
    Wsypujemy czarne porzeczki, delikatnie łączymy je z resztą ciasta.
    Ciasto nakładamy do foremek na babeczki.
    Pieczemy ok. 20-25 minut w nagrzanym do 180 st.C piekarniku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy