Wegańskie danie z ryżem

4.5 (160 ocen)

  • 20 min

Lekkie i pożywne danie - miks warzyw

  • 20 min

Składniki:

  • 4 ziemniaki
    1 duża marchewka
    1 cebula
    1/4 brokuła
    0,5 szklanki ryżu
    4 łyżki oleju słonecznikowego
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wegańskie danie z ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • w trakcie przygotowania 1. Marchew i ziemniaki obieramy, kroimy w cienkie talarki i gotujemy w osolonej wodzie tak aby były miękkie, ale się nie rozpadały. Cebulę kroimy w kostkę, na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim cebulkę, po czym dodajemy odcedzone ziemniaki i marchew oraz rozdzielonego na różyczki brokuła, którego wcześniej również obgotowujemy. Warzywa doprawiamy solą i pieprzem, podsmażamy 5 minut. Ryż gotujemy na sypko w osolonej wodzie do miękkości, po czym dodajemy go do warzyw i całość jeszcze chwilę podsmażamy i mieszamy. Gorące warzywa wykładamy na talerze i podajemy.

Porady

Aby danie było wegańskie, do smażenia należy użyć tłuszczu pochodzenia roślinnego

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować