Wegetariańskie kotlety z kuskusem, pieczarkami i jajkiem

4.5 (146 ocen)

  • 30 min

Sa lekkie i smaczne, polecam na piatkowy obiad i nie tylko:)Przepyszne....

  • 30 min

Składniki:

  • 1 szklanka kaszy kuskus
    5 jajek
    1 mała cebula
    2-3 pieczarki
    1 mały pomidor
    sól
    pieprz
    bułka tarta
    tłuszcz do smażenia
    natka pietruszki
    oraz
    swieża bazylia
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Wegetariańskie kotlety z kuskusem, pieczarkami i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Kaszę kuskus przygotuj wg. instrukcji czyli zalej wrzaca osolona woda wodą powyżej wysokości.
    2. Ugotuj na twardo 4 jajka a nastepnie gdy ostygną ,pokrój je w drobna kostkę.
    Na patelni rozpuść masło i podsmaż pokrojoną cebulę oraz pokrojone w kostke pieczarki.
    Pomidora sparz, obierz ze skory i pokrój w kostke.
    3. Do kaszy kuskus dodaj dodaj surowe jajko ,podsmażona cebulę i pieczarki , pomidora , pokrojone jajka i oraz posiekana natke pietruszki i kilka listków rozdrobnionej bazylii. .
    Dopraw solą i pieprzem. Delikatnie wymieszaj tak aby powstała masa. Formuj kotleciki, obtocz w bułce tartej i na rozgrzanym tłuszczu smaż na złoty kolor z obu stron. Smacznego:)

Porady

czasem do masy dodaje takze troche zoótego sera startego na tarce -4 porcje.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować