Wegetariańskie mini gołąbki

0 (0 ocen)

Kto powiedział że gołąbki muszą buc mierne .Wiec postanowiłam spróbować zrobić gołąbki mini z takim oto nadzieniem no i wyszły .

Składniki:

  • składniki podstawowe z zestawu a
    woreczek kaszy gryczanej,1 puszka tuńczyka w oleju,2 buraki czerwone .
    składnik podstawowy dodatkowy
    kapusta włoska mała główka
    składniki robocze
    sól,pieprz,oraz ulubione przyprawy,cebulka pokrojona i podsmażona na niewielkiej ilości oleju,olej do wysmarowania naczynia żaroodpornego
    dekoracja
    listki bazyli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gołąbki Ryba

Wegetariańskie mini gołąbki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z kapusty usuwamy głąb i gotujemy nie całkiem do miękkości. Po ugotowaniu oddzielamy listki.
    Kasze gotujemy według przepisu na opakowaniu.
    Buraczki gotujemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
    Do miski wkładamy tuńczyka starte buraczki oraz ugotowaną odsączoną kasze ,wszystko mieszamy dodając podsmażoną cebulkę oraz soli i pieprzu do smaku.Tak przygotowany farsz nakładamy na listki kapusty i zwijamy gołąbki.
  • 2. Naczynie żaroodporne lekko smarujemy oliwą i układamy w naczyniu mini gołąbki .Wkładamy do nagrzanego piekarnika i dusimy do miękkości i zrumienienia.Po upieczeniu można zrobi sosik lub połać keczupem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować