Wermiszel na słodko

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Oman: Wermiszel na słodko / Swayweih

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron wermiszel: 2 szklanki
    - margaryna lub masło: 4 łyżki
    - cebula (posiekana): 0.5 szklanki
    - świeży koks (starty lub ewentalnie wiórki kokosowe): 0.33 szklanki
    - cukier: 0.33 szklanki
    - jajka: 3 sztuki
    - kardamon (mielony): 1 łyżka
    - szafran (duża szczypta): 1 szczypta
    - orzechy nerkowca (posiekane): 0.25 szklanki
    - pistacje (posiekane): 0.25 szklanki

Wermiszel na słodko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na 2 łyżkach tłuszczu podsmażyć cebulę. Wyjąć z patelni. Usmażyć jajecznicę. Ugotować makaron. Rozgrzać 2 łyżki tłuszczu. Dodać kardamon, szafran, cukier, cebulę, jajka oraz wiórki. Dokładnie wymieszać. Orzechy nerkowca i pistacje chwilę przesmażyć. Wymieszać z przygotowaną wcześniej masą. Na wierzchu ułożyć ugotowany makaron. Podgrzewać przez minutę. Podawać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy