Westerwaldzkie ciasto ziemniaczane

0 (0 ocen)

  • 3 godz. 20 min

...

  • 3 godz. 20 min

Składniki:


  • 2,6 kg ziemniaków
    sól
    350 g wędzonego boczku
    2 pęczki szczypiorku
    2 duże cebule
    6 jaj
    czarny pieprz
    gałka muszkatołowa
    4 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Westerwaldzkie ciasto ziemniaczane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 600 g ziemniaków obrać i pokroić na kawałki. Gotować 20 minut w osolonym wrzątku, odcedzić, ubić na puree. 150 g boczku pokroić w kostkę.
    2 kg ziemniaków i cebule utrzeć. Dodać jajka, drobno pokrojony szczypiorek i boczek. Doprawić 2 łyżeczkami soli, pieprz i gałkę muszkatołową.
    2 łyżeczki oleju rozgrzać w rondlu nałożyć masę ziemniaczaną i gotować 20 minut, cały czas mieszając. Przełożyć do miski i dodać puree ziemniaczane, wymieszać. Brytfannę posmarować olejem wyłożyć plastrami boczku, nałożyć masę ziemniaczaną, wyrównać. Piec 80-90 minut w temperaturze 200 st. C
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować