Winogronowa pianka

0 (0 ocen)

  • 45 min

Taki deser z pewnością posmakuje zarówno dzieciom jak i dorosłym.

  • 45 min

Składniki:



  • 600 g jasnych winogron
    600 g ciemnych winogron
    3 pełne łyżeczki żelatany
    300 ml śmietanki 30%
    9 g śmietan-fixu
    4 łyżeczki cukru pudru
    sok z cytryny do smaku


Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Winogronowa pianka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce oczyścić i opłukać.

    .0,5 kg jasnych winogron włożyć do garnka,podlać niewielką ilością wody,rozgotować.Rozgnieść a następnie przetrzeć przez sito.

    .Połowę żelatyny namoczyć a następnie podgrzać i rozpuścić.Połączyć z winogronowym sokiem.

    .150 ml śmietany ubić z połową fiksu , dwoma łyżeczkami cukru i odrobiną soku cytrynowego.Dodać lekko tężejącą winogronową galaretkę.Wyłożyć do pucharków.Pozostawić do stężenia.

    .Warstwę ciemną przygotować w ten sam sposób co pierwszą łącząc ją na koniec z pozostałymi owocami pokrojonymi na połówki.Schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować