Wiosenna

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem studentką. W kuchni często wyręczam mamę. Moje dania wszystkim smakują.

Składniki:

  • ● główka sałaty
    ● pęczek rzodkiewek
    ● czerwona papryka
    ● 3 pomidory
    ● ogórek
    ● cebula biała lub czerwona
    ● ser feta
    ● natka pietruszki
    ● koperek
    ● 1 op. sosu winegret w proszku

Wiosenna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę przekrawamy na pół
    i usuwamy gniazda nasienne.
    Wszystkie warzywa dokładnie
    myjemy i osuszamy.
  • Wiosenna 2. Sałatę rwiemy na drobne kawałki
    i wrzucamy do salaterki.
    Rzodkiewkę, paprykę, pomidory,
    ogórka i cebulę kroimy
    w niewielkie kawałki. Koperek
    i natkę siekamy.
  • 3. Do sałaty wkładamy kolejno:
    pomidory, ogórki, rzodkiewkę,cebulę i paprykę. Posypujemy
    natką pietruszki i koperkiem.
  • 4. Sos winegret przygotowujemy
    według przepisu na opakowaniu.
    Sosem polewamy
    warzywa. Ser feta kroimy
    w kostkę i układamy na sałatce.
    Wkładamy do lodówki, by
    sałatka się schłodziła. Podajemy
    do obiadu lub jako samodzielne
    danie na przystawkę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_05-2009

Komentarze

Podobne przepisy