Wiosenna zupa kalafiorowa

0 (0 ocen)

Sycąca, pyszna, szybka i zdrowa.

Składniki:

  • 1 średni kalafior
    1 marchewka
    sól
    kostka rosołowa cielęca
    przyprawa kucharek
    śmietana
    mąka

Wiosenna zupa kalafiorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W 1,5 l garnku gotować wodę, dodać łyżeczkę soli, kostkę rosołową i pokrojoną w paski marchewkę. Po zagotowaniu dodać różyczki kalafiora i gotować razem około 10 minut. Następnie dokładnie rozmieszać śmietanę (3-4 łyżki) z mąką (1-2 łyżki) i wodą w 0,5 l garnuszku. Wlać do zupy, wymieszać, dodać przyprawę kucharek i gotować jeszcze około 5-7 minut na małym ogniu. Podawać z ziemniakami z wody.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy