Wiosenna jajecznica z pieczarkami i rzeżuchą

0 (0 ocen)

  • 10 min

Propozycja na wiosenne śniadanie na ciepło. Jeśli ktoś nie lubi rzeżuchy może ją zastąpić np. szczypiorkiem.

  • 10 min

Składniki:

  • jajka 2 szt.
    pieczarki 5 szt.
    masło ½ łyżki
    rzeżucha 1 łyżka
    sól do smaku
    pieprz do smaku

Wiosenna jajecznica z pieczarkami i rzeżuchą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dokładnie umyte jajka rozbijam do miseczki, roztrzepuję je z solą i pieprzem. Oczyszczone pieczarki szybko opłukuję wodą, kroję na plasterki i wkładam na rozgrzaną patelnię. Smażę, od czasu do czasu mieszając. Dodaję masło i wlewam wcześniej przygotowaną masę jajeczną, smażę na małym ogniu cały czas mieszając. Usmażoną jajecznicę zdejmuję z ognia i dodaję posiekaną rzeżuchę, ewentualnie jeszcze doprawiam solą i pieprzem.
    Podaję z pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy