Wiosenna pasta twarozkowa ze swiezym szczypiorkiem-smaczne pozywne sniadanie -polecam
15 min
Składniki:
ser twarogowy pułtłusty około 200 g
1 pęczek świezego młodego szczypiorku
1 mała biała cebula
2-3 łyżki śmietany
sól himalajska do smaku
pieprz czarny do smaku
szczypta soli ziołowej
szczypta pieprzu ziołowego
oraz
Wiosenna pasta twarożkowa ze szczypiorkiem i cebulą do pieczywa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Cebule obieram i bardzo drobno siekam. Przekładam do miseczki, przyprawiam do smaku odstawiam na chwilę.
W tym czasie siekam pęczek szczypiorku. Dodaję do cebuly.
2. Ser twarogowy rozgniatam widelcem na papkę , mieszam ze szczypiorkiem i cebula , dodaję śmietanę. W razie potrzeby ponownie doprawiam do smaku,mieszam az powstanie jednolita konstystencja pasty .
Podaje ze świezym pieczywem -smacznego:)
Komentarze