Wiosenna pasta jajeczna
Składniki:
- 7 jajek
1 mały zielony ogórek
6kulek rzodkiewek
0,5 pęczka koperku
Sól
Pieprz biały
2-3 łyżki majonezu
Kiełki
Sałata lodowa
Kawałek ogórka i rzodkiewka do dekoracji
Wiosenna pasta jajeczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
-
1.
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek i rozdrobnić widelcem.
Rzodkiewki umyć, odciąć końce, pokroić w drobną kostkę. Ogórka obrać ze skóry, pokroić drobno. Koperek umyć, osuszyć, posiekać. Warzywa wymieszać z jajkami, dodać soli i pieprzu do smaku. Wymieszać z majonezem.
Na talerzach rozłożyć liście sałaty. Kanapki posmarować pastą jajeczno-warzywną, udekorować plasterkami rzodkiewki i ogórka, posypać kiełkami.
Komentarze