W mojej rodzinie naleśniki uwielbiają wszyscy i to pod każdą postacią.To danie wymyśliłam sama na urodziny syna, wszystkim bardzo smakowało,teraz często gości na naszym stole.Jest delikatne i pyszne.
25 min
Składniki:
6 usmażonych wcześniej naleśników,1 mała kapusta pekińska,1/2 świeżego ogórka,3 ugotowane na twardo jajka,6 szparagów świeżo ugotowanych lub z słoika konserwowych, majonez ,jogurt naturalny- gęsty,6 plasterków ulubionej szynki,1 ząbek czosnku,koperek świeży lub mrożony.
Wiosenna przystawka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.3 łyżki majonezu mieszamy z 4 łyżkami jogurtu naturalnego,dodajemy zmiażdżony czosnek i posiekany koperek- mieszamy .Kapustę pekińska drobno kroimy dodajemy pokrojony w półplasterki ogórek mieszamy.Naleśniki rozkładamy układamy na nich po plasterku szynki,posypujemy kapustą z ogórkami polewamy sosem na to układamy po jednym szparagu i połówce jajka dość ciasno zwijamy ,kroimy ukośnie układamy na półmisku dekorujemy i podajemy.
Komentarze