Wiosenna roladka z sałatą i ogórkiem kiszonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyć, osuszyć. Rozkroić na duży płat i rozbić delikatnie tłuczkiem. Oprószyć solą, pieprzem. Doprawić suszonym tymiankiem. Posmarować musztardą.
2.Sałatę umyć, osuszyć. Liście ułożyć jeden na drugim. Na jednym z końców sałaty ułożyć kiszonego ogórka i zawinąć w liście sałaty.
3.Pakunek ułożyć na płacie mięso i zrolować. Zabezpieczyć wykałaczkami. Płatki zmielić w blenderze ale niezbyt drobno.
4.Mięso panierować w jajku i płatkach owsianych. W rondelku mocno rozgrzać olej i przełożyć do niego roladkę. Smażyć mięso po około 5-6 minut z każdej strony często obracając aby się nie przypaliło. Przed podaniem osuszyć na ręczniku papierowym i wyjąć wykałaczki,smacznego!
Komentarze