Wiosenna sałatka śledziowa z gruszką i jajkiem

0 (0 ocen)

  • 10 min

Połączenie zdrowych produktów. Nawet sosu nie trzeba robić . Całość wykończona świeżym i aromatycznym sosem czosnkowym. wspaniale zastąpi nam obiad w słoneczny wiosenny dzień .

  • 10 min

Składniki:

  • 4 śledzie solone

    5 pomidorków koktajlowych żółtych

    5 pomidorków koktajlowych czerwonych

    czosnek niedźwiedzi

    3 jajka

    olej rzepakowy

    gruszka

Wiosenna sałatka śledziowa z gruszką i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie moczymy w odzie ok 1 godziny. Po tym czasie osuszamy je i kroimy w paseczki . Gruszkę dobrze myjemy usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę.
  • 2. Pomidorki myjemy osuszamy , kroimy na połówki. Czosnek niedźwiedzi myjemy , osuszamy i kroimy w paseczki . Jajka gotujemy na twardo, zimne obieramy i kroimy w duża kostkę. Składniki mieszamy z sobą. Kropimy olejem i chłodzimy .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy