Wiosenna sałatka z rzodkiewką , awokado i jajkiem

4.5 (167 ocen)

  • 15 min

Lekka zdrowa smaczna sałatka z olejem lnianym

  • 15 min

Składniki:

  • 1 szt awokado,
    1/2 pęczka rzodkiewki
    3 jajka
    2 łyżki olej lniany,
    sól morska,
    pieprz kolorowy ziarnisty
    szczypiorek,
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Wiosenna sałatka z rzodkiewką , awokado i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Po ugotowaniu obieramy i kroimy w kosteczkę. Rzodkiewki myjemy i kroimy w paseczki. Awokado obieramy i kroimy w kosteczkę.
  • 2. Szczypiorek i natkę pietruszki myjemy osuszamy i siekamy drobno. Składniki mieszamy z sobą. Solimy sola morską , doprawiamy pieprzem świeżo mielonym kolorowym i dodajemy olej lniany . Chłodzimy i podajemy.

Porady

Olej lniany jest bardzo zdrowy , warto go używać w kuchni.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować