Wiosenna sałatka z tuńczykiem

4.5 (172 ocen)

  • 30 min

Pyszna, zdrowa, kolorowa. Nadaje się na każdą okazję.

  • 30 min

Składniki:

  • -2 puszki tuńczyka w sosie własnym
    -pół puszki kukurydzy
    -1 mała czerwona papryka
    -1 duża cebula
    -2 jaja ugotowane na twardo
    -3 duże ogórki kiszone
    -1,5 łyżki majonezu
    -1,5 łyżki jogurtu naturalnego
    -sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Wiosenna sałatka z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę, paprykę i ogórki kiszone i obrane jajka kroimy w małą kosteczkę i wrzucamy do miski. Dodajemy odsączone z zalewy tuńczyka i kukurydzę. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.
  • 2. Dodajemy jogurt wymieszany z majonezem. Dokładnie mieszamy. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować