Pyszna, zdrowa, kolorowa. Nadaje się na każdą okazję.
30 min
Składniki:
-2 puszki tuńczyka w sosie własnym
-pół puszki kukurydzy
-1 mała czerwona papryka
-1 duża cebula
-2 jaja ugotowane na twardo
-3 duże ogórki kiszone
-1,5 łyżki majonezu
-1,5 łyżki jogurtu naturalnego
-sól i pieprz do smaku
Wiosenna sałatka z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę, paprykę i ogórki kiszone i obrane jajka kroimy w małą kosteczkę i wrzucamy do miski. Dodajemy odsączone z zalewy tuńczyka i kukurydzę. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.
2.Dodajemy jogurt wymieszany z majonezem. Dokładnie mieszamy. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego!
Komentarze