wiosenne kanapki

4.5 (190 ocen)

  • 8 min

Wiosną śniadania smakują lepiej...gdy są zdrowe i kolorowe. Moje takie właśnie są. Przygotowuję je często na lunch do pracy mężowi. Po nich ma dużo energii.

  • 8 min

Składniki:

  • Pasta twarogowa :
    -twaróg w kostce chudy lub półtłusty : 200-250 g
    - jogurt grecki gęsty : 2-3 łyżki
    - papryka pomarańczowa lub żółta : 0,5 sztuki
    -sól morska lub selerowa : 0,5 łyżeczki
    - pieprz ziołowy lub czarny mielony : 0,5 łyżeczki
    -listki świeżej bazylii (do dekoracjii) : 10 sztuk
    -koperek świeży lub suszony do posypania : 1 łyżeczk

    Pasta z avokado :
    - avocado : 1 sztuka
    -oliwa z oliwek:1 łyżeczka
    - sól morska lub czosnkowa : 0,5 łyżeczki (płaskiej)
    - pomidor

    Ponadto :
    - pieczywo wieloziarniste : 8 kromek
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Kanapki

Wiosenne kanapki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki pasty twarogowej wymieszać ze sobą. Pastą posmarować pieczywo, udekorowac listkami bazylii.
  • wiosenne kanapki Joanny 2. Avocado przekroić na pół, usunąć pestkę, łyżeczką wyskrobać miąższ i rozgnieść widelcem. Do avocado dodać oliwę i sól, delikatnie wymieszać. Nakładać na pieczywo, na wierzchu ułożyc plasterki pomidora.

Porady

Kanapki zjeść natychmiast po przygotowaniu, wówczas są najlepsze. Ich smaki wspaniale sie uzupełniają.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować