Ciasto naleśnikowe z pietruszką po usmażeniu stało się idealną bazą dla moich zielonych naleśników z rucolą,białym serem,świeżym ogórkiem,rzeżuchą i przyprawami.Danie lekkie i smaczne.
Wiosenne naleśniki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na ciasto zmiksować.Czosnek obrać,przecisnąć przez praskę.
2.Smayżyć naleśniki,które dzieki natce pietruszki będą pięknie zielone (im więcej natki,tym bardziej zielone naleśniki).
3.Przygotować sos czosnkowy:do jogurtu greckiego dodać sól,pieprz i czosnek,wymieszać.
4.Każdy naleśnik posmarować sosem czosnkowym,układać na nim listki rucoli,białego sera,rzeżuchy,ogórka,zwijać w ruloniki.Obok ustawić naczynie z sosem czosnkowym (dla tych, którzy będą korzystać z dokładki).Sos udekorować listkami rzerżuchy i posypać kolorowym pieprzem.
Komentarze