Wiosenne roladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Każdą pierś dzielimy na dwa cieńsze plastry, dość cienko rozbijamy tłuczkiem, oprószamy solą, dość mocno pieprzem i odstawiamy do lodówki na ok 1 godz.
W rondlu roztapiamy masło, wrzucamy potartą marchew oraz pietruszkę na grubych oczkach oraz por pokrojony w kostkę. Dusimy aż warzywa będą miękkie, dodajemy kukurydzę doprawiamy delikatnie solą oraz pieprzem.
Sałate myjemy, suszymy. Na każdej piersi układamy liść sałaty, następnie nakładamy łyżkę duszonych warzyw i zwijamy roladki. Jajko roztrzepujemy razem z łyżką śmietany i doprawiamy solą. Obie mąki mieszamy ze sobą. Roladki najpierw obtaczamy w jajku a następnie w panierce. Smażymy na patelni na złoty kolor, a nastepnie zakrywamy i dusimy ok 10 min aby roladki równiez w środku doszły.
Komentarze