Ogórki faszerowane serkiem i rzodkiewką

0 (0 ocen)

  • 10 min

Wiosenne śniadanie samo zdrowie a przy tym smacznie i kolorowo, najważniejsze że nie zajmuje dużo czasu przygotowanie, dla małych i dużych łasuchów!

  • 10 min

Składniki:

  • 2 ogórki szklarniowe
    pęczek młodej rzodkiewki
    100 g serka wiejskiego ziarnistego
    kiełki rzodkiewki
    sól morska do smaku
    pieprz grubo mielony do smaku
    chleb razowy ze słonecznikiem

Ogórki faszerowane serkiem i rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki myjemy, obieramy ze skórki kroimy wszerz na 10 cm kawałki łyżeczką wybieramy delikatnie miąższ ze środka-(możemy go potem użyć do przygotowania koktajlu z kefirem) Serek ziarnisty osączamy ze słodkiej śmietanki i nadziewamy ogórki, rzodkiewkę myjemy kroimy na cienkie pół plasterki wciskamy między serek, posypujemy solą i pieprzem posypujemy grubo kiełkami rzodkiewki.Podajemy z ciemnym pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy