Wiatraczki serowe.

0 (0 ocen)

Upieczone posypać cukrem pudrem.

Składniki:


  • 2 szklanki mąki
    1/2 szklanki śmietany kwaśnej
    125 g masła
    2 dag drożdży
    1 łyżka cukru
    Nadzienie.
    125g twarożku śmietankowego
    1 żółtko
    1 łyżka cukru
    2 łyżki rodzynek

Wiatraczki serowe. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wiatraczki serowe 1. Drożdże rozetrzeć ze śmietaną, dodać do reszty składników ciasta i zagnieść. Składniki nadzienia zmiksować i wymieszać z rodzynkami.
    Ciasto rozwałkować cienko, pokroić w kwadraty, każdy naciąć po przekątnej ,nie do samego środka. Na środku ułożyć łyżeczkę nadzienia i rogi skleić w wiatraczek.
    Piec 15 minut w temp.190stop.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy