Wiejska pizza z kiełbasą i pieczarkami

4.48 (156 ocen)

  • 60 min

Domowa pizza na grubym cieście:)

  • 60 min

Składniki:

  • na dużą blaszkę pizzy:

    1/3 kostki drożdży,
    2 szklanki mąki,
    2 płaskie łyżeczki cukru,
    pół łyżeczki soli,
    3/4 szklanki ciepłej wody,
    laska kiełbasy,
    opcjonalnie mały pomidor,
    kilka pieczarek,
    cebula,
    ew. 2 ząbki czosnku,
    grubo starty żółty ser (u mnie pokrojony w długie paski),
    2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego,
    oregano,suszona bazylia
    cebula
Wystaw ocenę:

4.48 (156 ocen)

Zobacz również:

Pizza

Wiejska pizza z kiełbasą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę osolić, drożdże zasypać cukrem. Gdy się rozpuszczą, dolać wodę, wlać do mąki i zagnieść ciasto. Pozostawić do wyrośnięcia na około godzinę. Wyrośnięte ciasto rozciągnąć na blaszce palcami, posmarować koncentratem pomidorowym, posypać oregano i bazylią. Plasterki kiełbasy przesmażyć na patelni, odłożyć. Pieczarki pokroić na plasterki, przesmażyć na patelni po kiełbasie z cebulą i czosnkiem. Na pizzę nałożyć pokrojonego na kawałki lub w plastry pomidora, kiełbasę, cebulę. Posypać serem. Piec około 30 minut w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować