Wiejski kociołek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę przepłukać i odcedzić. Ziemniaki obrać i pokroić tak jak na frytki. Smażyć na patelni w niewielkiej ilości oleju. Kapustę smażymy na patelni. Rozrobić kostkę rosołową w pół szklanki wody. Bulion wylać na kapustę i smażyć do miękkości. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni. Cebulę połączyć z kapustą. Boczek podsmażyć na patelni i dodać do kapusty. Gdy ziemniaki są już miękkie to łączymy ziemniaki z kapustą i smażymy całość i doprawiamy do smaku.
Gdy chcemy dodać pieczarki to wtedy smażymy je na patelni i dodajemy do kapusty.
Przepis to dobry sposób na każdą imprezę. Świetne danie na każdy dzień i każdą kieszeń. Wszyscy zajadają się smakiem
Komentarze