WIEJSKIE RISOTTO

5 (140 ocen)

  • 30 min

Bardzo dobre risotto z kiełbasą i warzywami

  • 30 min

Składniki:

  • 200g ryżu długoziarnistego
    150 g kiełbasy np.podwawelskiej
    1 papryka czerwona
    pół puszki kukurydzy
    pół puszki zielonego groszku
    1 cebula
    1 litr bulionu warzywnego
    sól , pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (140 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Risotto

Wiejskie risotto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę kroimy w plasterki, przesmażamy na rumiano, dodajemy ryż, podsmażamy ok 2minut dodajemy pokrojoną w kosteczkę paprykę i cebulkę. Smażymy ok 3 minut, dolewamy bulion, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dusimy pod przykryciem 10 minut. Dodajemy dsącząną kukurydzę i groszek, dusimy do wyparowania bulionu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Groszek zielony Kukurydza Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować