Wielkanocne jajka z łososiem

0 (0 ocen)

Idealne na świąteczne śniadanie lub przystawkę. Choć każdy pewno ma swój ulubiony sposób na faszerowanie świątecznego jajka polecam wypróbować nowe przepisy! Łososiowa pasta powstaje szybko i jest bardzo smaczna- POLECAM!

Składniki:

  • Składniki:
    • 100 gram łososia wędzonego,
    • 5-6 dużych jajek,
    • 2-3 łyżki majonezu,
    • bazylia do dekoracji,
    • ewentualnie pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Faszerowane Przystawki

Wielkanocne jajka z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • obrane jajka 1. Jajka gotujemy na twardo. Ugotowane studzimy. Tak przygotowane obieramy ze skorupek.
  • wycinanie i wyjmowanie zółtek 2. . Z jajek wycinamy ¼ całości, wykonując w każdym wcięcie. Następnie delikatnie wyciągamy żółtka.
  • dodanie żółtek 3. Łososia wyjmujemy z opakowania, przekładamy do garnuszka i miksujemy.
    Do zmiksowanego dodajemy pokruszone żółtka oraz majonez.
  • miksowanie i doprawianie 4. Całość ponownie miksujemy i doprawiamy do smaku. Masę łososiowo- żółtkową przekładamy do worka cukierniczego lub szprycy. Napełniamy nią zagłębienia po żółtku i pustą, wyciętą część jajek. Przed podaniem dekorujemy bazylią lub natką pietruszki. Podajemy!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś wędzony

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować