Idealne na świąteczne śniadanie lub przystawkę. Choć każdy pewno ma swój ulubiony sposób na faszerowanie świątecznego jajka polecam wypróbować nowe przepisy! Łososiowa pasta powstaje szybko i jest bardzo smaczna- POLECAM!
Składniki:
Składniki:
• 100 gram łososia wędzonego,
• 5-6 dużych jajek,
• 2-3 łyżki majonezu,
• bazylia do dekoracji,
• ewentualnie pieprz do smaku
Wielkanocne jajka z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka gotujemy na twardo. Ugotowane studzimy. Tak przygotowane obieramy ze skorupek.
2.. Z jajek wycinamy ¼ całości, wykonując w każdym wcięcie. Następnie delikatnie wyciągamy żółtka.
3.Łososia wyjmujemy z opakowania, przekładamy do garnuszka i miksujemy.
Do zmiksowanego dodajemy pokruszone żółtka oraz majonez.
4.Całość ponownie miksujemy i doprawiamy do smaku. Masę łososiowo- żółtkową przekładamy do worka cukierniczego lub szprycy. Napełniamy nią zagłębienia po żółtku i pustą, wyciętą część jajek. Przed podaniem dekorujemy bazylią lub natką pietruszki. Podajemy!
Komentarze