Wielkanocny koszyczek z kabanosów z jajkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na okrągłym talerzu rozkładamy białą serwetkę.Kromkę chleba smarujemy masłem ,majonezem.Z kabanosów poprzecinanych na cieniutkie paseczki robimy obwódkę wokół kromki i krateczkę (kładąc na skos paseczki kabanosów w mniej więcej równych odstępach).Z kawałka kabanosa kroimy pod lekkim skosem plasterki(na ucho do koszyczka).Na serwetce od dołu kładziemy kromkę z krateczką ,a z plasterków kabanosa układamy ucho(plasterki zachodzą lekko na siebie).Jajka przecinamy na mniejsze połówki.Układamy obok siebie w koszyczku(nad kanapką).Z rzodkiewki robimy ozdobne kwiatuszki,zdobimy liśćmi bazylii,z rzeżuchy pomiędzy jajkami robimy zieloną gałązkę.
Komentarze