Wieprzowe Roladki z warzywami

4.5 (172 ocen)

  • 1 godz. 30 min

delikatne wieprzowe roladki faszerowane warzywami .

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • ok. 1kg schabu b/k
    mieszanka warzywna (mogą być mrożonki, zaw: kukurydzę, groszek, brokuł, kalafior, marchew)
    cebula
    ok. 1l bulionu pieczeniowego
    majeranek, oregano
    1 łyżka siekanej natki pietruszki
    sól
    olej
    mąka + woda
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wieprzowe roladki z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Schab pokroić w plastry i rozbić na kotlety. Każdy obsypać majerankiem, oregano i posolić. Układać porcje warzyw i zawijać. Cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju. Wrzucić na nią roladki i chwilę podsmażyć. Zalać bulionem i dusić pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. W między czasie sos przyprawić jeszcze ziołami i obsypać natką. Pod koniec gotowania zagęścić mąką z wodą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować