wieprzowina w jarzynach

4.5 (146 ocen)

najlepsza do ryżu

Składniki:

  • 30 dag obranej marchewki
    15 dag obranego selera
    15 dag obranej pietruszki
    1 średni por
    15 dag fasolki szparagowej
    masło

    600 gram łopatki

    przyprawy: sól, pieprz, musztarda, papryka słodka, magi, pieprz w ziarenkach ,liść laurowy, ziele angielskie

Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wieprzowina w jarzynach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • warzywa do wieprzowiny 1. Obrane, umyte warzywa pokroiłam w plasterki,por w półksiężyce, fasolkę na mniejsze części.Podsmażyłam na maśle.

Porady

Łopatkę pokroiłam na drobną kostkę, smażyłam tak długo aż mięsko się dość mocno zrumieniło,podlałam wodą. Dodałam 2 liście laurowe,kilka ziarenek pieprzu i ziela angielskiego, sól. Dusiłam przez około30 minut. Wsypałam podsmażone warzywa. Gotowałam przez następne 10 minut. Doprawiłam do smaku magi, pieprzem słodką papryką, solą i płaską łyżeczką musztardy. Zaciągnęłam zawiesiną zrobioną z mąki i wody. Wieprzowinkę podawałam z ryżem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować