WIGILIJNA KAPUSTA Z GROCHEM I GRZYBAMI

0 (0 ocen)

Wigilia to czas gdzie spotyka się cała rodzina przy tradycyjnych wigilijnych potrawach na moim stole nigdy nie zabraknie kapusty z grochem

Składniki:

  • SKŁADNIKI;
    500 g kiszonej kapusty
    1,5 szklanki groch łuskanego
    0,5 szklanki suszonych grzybów
    2 cebule
    Przyprawa uniwersalna warzywna
    Pieprz
    Oliwa
    1 łyżka masła

Wigilijna kapusta z grochem i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE;
    Kapustę gotujemy do miękkości w osobnych garnkach gotujemy groch w osolonej wodzie , namoczone grzybki także gotujemy , cebulę obieram i siekamy bardzo drobno . Jak grzybki są już ugotowane odcedzamy i także siekamy . Na oliwie smażymy cebulę i posiekane grzyby. Ugotowaną kapustę i groch także odcedzamy . Wszystkie składniki łączymy razem dokładamy masło i przesmażamy doprawiamy Vegetą i pieprzem .

Porady

Kapustę podajemy gorącą

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy