Wigilijna kapusta z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Kapusta ta jest idealnym dodatkiem do smażonego karpia. I jest smaczną potrawą wigilijną, która u nas wszystkim bardzo smakuje.

  • Łatwy

Składniki:

  • - kapusta kiszona: 0.5 kilograma
    - pieczarki: 0.5 kilograma
    - masło kostka: 0.5 sztuki
    - ziele angielskie: 6 sztuk
    - liść laurowy: 3 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wigilijna kapusta z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę zalewamy wodą, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i gotujemy, aż będzie miękka. Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki. Podsmażamy je na tłuszczu a na samym końcu solimy. Do odcedzonej kapusty dodajemy podsmażone pieczarki , masło i wszystko razem mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować