Wigilijne kluski z makiem

4.5 (186 ocen)

  • 15 min

Kluski z makiem uwielbiają wszyscy, są lepsze nawet od świątecznych wypieków.

  • 15 min

Składniki:

  • 1/2 kg makaronu
    1 puszka masy makowej (ja używam z firmy Helio)
    aromat migdałowy
    2-2.5 szkl. kandyzowanych i suszonych owoców(jabłka, żurawina, śliwki, rodzynki, ananas itd)
    miód płynny (ilość zależna od upodobań)
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Desery Kluski

Wigilijne kluski z makiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy. Dobrze studzimy.
    Dodajemy resztę składników i dopiero mieszamy aby makaron za bardzo nie uległ poszarpaniu itp.
    Odstawiamy w chłodne miejsce.

Porady

Makaron z makiem przygotowujemy w przeddzień Wigilii, bo na drugi dzień jest najlepszy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować