Wilgotne naleśniki kapuściono-mięsno-pieczarkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.>Ciasto na naleśniki robimy wg. własnego przepisu lub mojego, tj. jaja z sola miksujemy, następnie dodajemy wodę, mleko oraz cukier miksujemy wciąż, następnie dodajemy mąkę i olej, miksujemy tak by nie było grudek a konsystencja ciasta nie za gęsta. Naleśniki smażymy na okrągłej patelni na złoto.
Nadzienie: kapustę obgotowuejmy 10 min., mięso mielone podsmażamy na oleju, po chwili dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę, następnie pieczarki ścieramy na tarce, na grubych oczkach i dodajmy do mięsa, solimy, pieprzymy(dość dużo-fajniejsze są naleśniki ostrzejsze), dodajemy odrobinę wegety, i majeranek, następnie obgotowaną kapustę kriomy drobno i dodajmey od mięsa i pieczarek, smażymy ok 10 min. Gotowe nadzienie wykładamy na naleśniki i zwijamy. Tak przygotowane naleśniki podsmażamy jeszcze na złoto na suchej patelni są wtedy chrupkie i pyszne(należy pilnować ponieważ szybko się rumienią).
SMACZNEGO!!
Porady
aby naleśniki były delikatniejsze dodajmy wody gazowanej zamiast mineralnej.
Komentarze