wilgotne naleśniki kapuściono-mięsno-pieczarkowe

0 (0 ocen)

  • 60 min

przepis ten jest moim wymysłem, lubię się bawić w kuchni, mieszać wymyślać łączyć...

  • 60 min

Składniki:

  • Naleśniki:2 jaja, 1szkalnka wody mineralnej, 1szklanka mleka,2 szklanki mąki, szczypta soli, odrobina cukru i trochę oleju.
    Nadzienie: 30dag kapusty kiszonej, 30 dag pieczarek, 30 dag mięsa mielonego, 1 średnia cebula, wegeta, sól, pieprz, majeranek, olej do smażenia.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Wilgotne naleśniki kapuściono-mięsno-pieczarkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. >Ciasto na naleśniki robimy wg. własnego przepisu lub mojego, tj. jaja z sola miksujemy, następnie dodajemy wodę, mleko oraz cukier miksujemy wciąż, następnie dodajemy mąkę i olej, miksujemy tak by nie było grudek a konsystencja ciasta nie za gęsta. Naleśniki smażymy na okrągłej patelni na złoto.
    Nadzienie: kapustę obgotowuejmy 10 min., mięso mielone podsmażamy na oleju, po chwili dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę, następnie pieczarki ścieramy na tarce, na grubych oczkach i dodajmy do mięsa, solimy, pieprzymy(dość dużo-fajniejsze są naleśniki ostrzejsze), dodajemy odrobinę wegety, i majeranek, następnie obgotowaną kapustę kriomy drobno i dodajmey od mięsa i pieczarek, smażymy ok 10 min. Gotowe nadzienie wykładamy na naleśniki i zwijamy. Tak przygotowane naleśniki podsmażamy jeszcze na złoto na suchej patelni są wtedy chrupkie i pyszne(należy pilnować ponieważ szybko się rumienią).
    SMACZNEGO!!

Porady

aby naleśniki były delikatniejsze dodajmy wody gazowanej zamiast mineralnej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować