Wiśnie w syropie

5 (195 ocen)

Pyszne,pachnące,domowe przetwory.

Składniki:

  • 1 kg wiśni (zważone po wydrylowaniu )
    1 kg cukru
Wystaw ocenę:

5 (195 ocen)

Wiśnie w syropie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wiśnie,umyć,osuszyć,wydrylować i zważyć.
  • 2. Przełożyć do miski i zasypać cukrem.Odstawić na kilka godzin.
  • 3. Po tym czasie wiśnie z syropem przekładać do czystych wyparzonych słoiczków.Dobrze zakręcić.Następnie pasteryzować 20 minut od zagotowania.
  • 4. Gorące słoiki przykryć grubym ręcznikiem lub odwrócić do góry dnem,do całkowitego wystudzenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wiśnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować