Woda arbuzowo – grejpfrutowa.

0 (0 ocen)

Doskonale orzeźwia, szczególnie w upalne dni.

Składniki:

  • • 1 kg arbuza
    • 1 czerwony grejpfrut
    • 1 litr wody mineralnej
    • Sok z połowy cytryny
    • 1 cm świeżego imbiru

Woda arbuzowo – grejpfrutowa. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Arbuz pokrój w kostkę i usuń pestki. Włóż do blendera i dokładnie zmiksuj.
  • 2. • Z grejpfruta wyciśnij sok. Zmieszaj go z sokiem z cytryny, arbuzem i wodą.
  • 3. • Na tarce zetrzyj imbir i dołóż go do gotowego napoju.
  • 4. • Wodę podawaj mocno schłodzoną lub z dużą ilością wody.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy