Mięso wołowe mielone z cebulką

4.5 (192 ocen)

smaczne, soczyste wołowe kotlety na obiad i na zimno do bułki............SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • mięso mielone wołowe 70 dag, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, jajka 1 sztuka, kucharek 1 łyżeczka, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka, cebula 4 sztuki, cukier 1 płaska łyżeczka, masło do smażenia 3 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mięso wołowe mielone z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. wołowinę zmielić w maszynce na grubszych oczkach, dodać pieprz, kucharka, przyprawę w płynie, jajko i dobrze mięso wyrabiać aż będzie kleiste
  • etap 2. uformować grubsze z 4 cm okrągłe kotlety, ponacinać nożem po wierzchu z każdej strony - cebulę pokroić w piórka, posypać cukrem, wymieszać
  • 3. na gorącym maśle usmażyć rumiane kotlety i na tym tłuszczu po kotletach usmażyć cebulę na złocisto
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wołowina Cebula

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować