Wołowe mini pizze

0 (0 ocen)

W domu mam wielkich zwolenników pizzy i staram się ją przygotowywać w różnych wydaniach. Tym razem są to mini pizze z wołowym mięsem z posmakiem pomidorów.

Składniki:

  • Ciasto:
    2,5 szklanki mąki pszennej
    0,5 łyżeczki soli
    0,5 łyżeczki cukru
    3 łyżki oliwy z oliwek
    25 g świeżych drożdży
    3/4 szklanki letniej wody
    Farsz:
    1 cebula
    1 por
    100 g pieczarek
    8 plastrów szynki
    1 pomidor
    200 g mięsa mielonego wołowego
    150 g sera
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    Sól
    Pieprz
    Lubczyk
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pizza

Wołowe mini pizze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1j5ty87 1. Mąkę mieszamy z solą i cukrem. Dolewamy oliwę z oliwek. Świeże drożdże rozpuszczamy w letniej wodzie i przelewamy do mąki. Wyrabiamy gładkie jednolite i elastyczne ciasto. Odstawiamy na 40 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy na obsypanej mąką stolnicy na duży placek. Dzielimy go na 4 części. W każdej części zwijamy brzegi.
  • image-2b259bt 2. Cebulę kroimy w kosteczkę, por w plasterki. Szklimy na rozgrzanej patelni. Pieczarki kroimy w plastry, dokładamy do cebuli. Następnie dodajemy mielone mięso i pokrojonego w kosteczkę pomidora i wędlinę. Wszystko dusimy do miękkości. Pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy oraz doprawiamy solą, pieprzem i lubczykiem.
  • image-24i4f4g 3. Farszem napełniamy mini pizze. Wierzch obsypujemy startym żółtym serem. Pieczemy na dużej blaszce piekarnikowej w 210*C przez 12-15 minut.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować