Wołowina z grzybami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 3 godz.

Mam dużo czasu na myślenie o tym, co wyczarować na obiad, ponieważ jestem na urlopie wychowawczym.

  • 3 godz.

Składniki:

  • 1,5 kg chudego mięsa wołowego, np. pręgi
    oregano
    majeranek
    przyprawa do grilla
    ostra mielona papryka
    przyprawa do mięsa wołowego
    sól
    50 dag grzybów leśnych
    1/3 szkl. oleju

Wołowina z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, osuszamy i oprószamy przyprawami.
  • 2. Grzyby oczyszczamy i kroimy w kostkę. Gotujemy 30 minut w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy. Połowę układamy na folii aluminiowej. Kładziemy mięso i przykrywamy resztą grzybów. Folię szczelnie zawijamy i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Wlewamy olej i pieczemy ok. 2 godzin w temp. 180 °C. Mięso kroimy w plastry.

Notka redakcyjna

PP_09-2011

Komentarze

Podobne przepisy