Wołowina po peruwiańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski włożyć wołowinę. Dodać migdały, imbir, rozgnieciony czosnek, odpestkowane i pokrojone w drobną kostkę papryki oraz sos chilli i jasny sos sojowy. Starannie wyrobić.
3.W woku rozgrzać olej i jedną warstwą ułożyć klopsy. Smażyć ok 20 minut an amłym ogniu, regularnie przewracając, aż będą z każdej strony brązowe. Przełożyć na osobny talerz i utrzymywać w cieple.
4.Do woka wlać ciemny sos sojowy, bulion i wino, doprowadzić do wrzenia i gotować 30 sekund. Dodać miód. Sos zagęścić mąką ziemniaczaną zmieszaną z rumem.
5.Przygotować makaron według instrukcji na opakowaniu. Ułożyć na nim klposy, polać przygotowanym sosem i posypać pokrojonymi w drobną kostkę dymkami.
Komentarze