Wstążki naleśnikowe zapiekane z warzywami i rybą wędzoną

0 (0 ocen)

Danie "resztkowe", bardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu.

Składniki:

  • na 3 porcje:
    5 naleśników o średnicy 22 cm
    1 nieduża cebula
    150 g cukinii
    1/2 strąka czerwonej papryki (100 g)
    1/2 małego strączka ostrej papryczki
    1 mała makrela wędzona
    4 łyżki startego sera mozzarella
    2-3 łyżki przecieru pomidorowego
    2-3 łyżki oleju
    1 łyżeczka masła
    sól
    pieprz
    szczypta oregano
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba Naleśniki

Wstążki naleśnikowe zapiekane z warzywami i rybą wędzoną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy z zewnętrznych łusek, papryki pozbawiamy gniazda nasiennego. Wszystkie warzywa płuczemy, osuszamy i kroimy dość drobno. Na rozgrzanym oleju podsmażamy cukinię i cebulę, a kiedy zmiękną dodajemy papryki. Smażymy wszystko kilka minut, dodajemy przecier pomidorowy, przyprawiamy solą, pieprzem i i szczyptą oregano.
  • 2. Rybę obieramy ze skóry i ości i dzielimy na mniejsze kawałki. Naleśniki zwijamy w ruloniki i kroimy poprzecznie w plastry o szerokości ok. 1 cm. Rozwijamy.
  • 3. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, wykładamy 1/3 naleśnikowych wstążek, następnie układamy połowę warzyw i połowę kawałków ryby, posypujemy 1 łyżką sera, powtarzamy układ warstw, przykrywamy pozostałymi wstążkami i posypujemy pozostałym serem.
  • 4. Pieczemy pod przykryciem ok. 30 minut w temperaturze 160 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Makrela wędzona Mozzarella Papryka Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować