Wstążki z czerwonym sosem

5 (196 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 20 min

Pracuję jako asystentka stomatologa. Od lat zbieram przepisy, z których korzysta mna co dzień. Sama też lubię wymyślić jakąś nową potrawę.

  • 20 min

Składniki:

  • ● 50 dag makaronu wstążki
    ● 3 łyżki oleju
    ● puszka pokrojonych pomidorów bez skórki
    ● 2-3 ząbki czosnku
    ● puszka czerwonej fasoli
    ● cebula
    ● 4 dag parmezanu lub innego żółtego sera
    ● chili
    ● 1/2 łyżeczki bazylii
    ● 1/2 łyżeczki oregano
    ● sól
Wystaw ocenę:

5 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wstążki z czerwonym sosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pokrojona cabula 1. Cebulę obieramy i kroimy
    w kostkę. Czosnek obieramy
    i przeciskamy przez praskę.
    Fasolę osączamy
  • smażenie 2. Na rozgrzanym oleju smażymy
    cebulę i w minutowych odstępach
    dodajemy czosnek,
    pomidory i fasolę. Dusimy ok. 20
    minut. Doprawiamy
  • gotowanie makaronu 3. Makaron gotujemy al dente
    w lekko osolonej wodzie, odcedzamy.
    Wykładamy na talerz,
    polewamy sosem i posypujemy
    startym serem.

Porady

Anity Fibingier Ugotowany makaron można od razu wymieszać z sosem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować