Wstążki z boczkiem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Robi się je szybko, a są smaczne i sycące. Energetyczny posiłek na zimowy dzień.

Składniki:

  • op. kolorowego makaronu wstążki, np. szpinakowego
    średnia cebula
    80 dag chudego surowego boczku
    op. ciemnego sosu pieczeniowego
    sól

Wstążki z boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wstążki z boczkiem 1. Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy. Sos pieczeniowy przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.
  • Wstążki z boczkiem 2. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Boczek kroimy w kostkę i wytapiamy. Wsypujemy cebulę i podsmażamy z boczkiem. Doprawiamy solą. Wykładamy na makaron. Polewamy sosem pieczeniowym.



    Do dania można użyć wędzonego boczku. Potrawę solimy wówczas delikatnie, ponieważ skwarki mogą być słone.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2012

Komentarze

Podobne przepisy