Wrapy na ostro z salami i pieczarkami

0 (0 ocen)

Idealne na przekąskę czy kolacje dla wielbicieli ostrych smaków. Smakują za równo na ciepło jak i na zimno.

Składniki:

  • 2 tortille
    4 plastry salami z papryką
    4 plastry sera żółtego
    4 pieczarki
    4 liście sałaty lodowej
    1 mała żółta papryka
    1 łyżka masła
    2 łyżki posiekanego szczypiorku
    sos pikantny kebeb lub chili ew. pikantny ketchup
    1 łyżeczka płatków chili ( ja miałam młynek)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Wrapy na ostro z salami i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obrać,pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać masło , przesmażyć grzyby do zmian koloru i zmniejszenia objętości.
    Paprykę pokroić w paseczki.
  • tortilla 2. Placki tortilli przekroić na pół , każdy smarować grubą warstwą sosu , układać sałatę ser , salami oraz pieczarki i paprykę. Całość posypać szczypiorkiem i płatkami chili.
    Zwijać wrapy najpierw dół do góry a następnie jeden z bogów do środka i w rulon.
    Dół można przewiązać folią aluminiową by tortilla dobrze się trzymała .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować