Idealne na przekąskę czy kolacje dla wielbicieli ostrych smaków. Smakują za równo na ciepło jak i na zimno.
Składniki:
2 tortille
4 plastry salami z papryką
4 plastry sera żółtego
4 pieczarki
4 liście sałaty lodowej
1 mała żółta papryka
1 łyżka masła
2 łyżki posiekanego szczypiorku
sos pikantny kebeb lub chili ew. pikantny ketchup
1 łyżeczka płatków chili ( ja miałam młynek)
Wrapy na ostro z salami i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki obrać,pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać masło , przesmażyć grzyby do zmian koloru i zmniejszenia objętości.
Paprykę pokroić w paseczki.
2.Placki tortilli przekroić na pół , każdy smarować grubą warstwą sosu , układać sałatę ser , salami oraz pieczarki i paprykę. Całość posypać szczypiorkiem i płatkami chili.
Zwijać wrapy najpierw dół do góry a następnie jeden z bogów do środka i w rulon.
Dół można przewiązać folią aluminiową by tortilla dobrze się trzymała .
Komentarze