1.Mąki mieszamy z proszkiem.
Jajka miksujemy z cukrem
i kawą. Dodajemy do
mąki z proszkiem. Mieszamy.
Pieczemy cienkiego biszkopta
(blacha 36x26 cm) 12 minut
w temperaturze 180 °C. Studzimy.
Kubkiem wycinamy
krążki. Nasączamy alkoholem
lub kawą i smarujemy kremem
czekoladowym.
2.Żelatynę rozpuszczamy
w mleku. Twaróg
miksujemy z mlekiem
zagęszczonym i kremówką.
Mieszamy
z żelatyną.
3.Kubki wykładamy
folią spożywczą.
Z podgrzewaczy
wyjmujemy
woskowy wkład. Aluminiowe foremki sparzamy
i ustawiamy na dnie kubków
dnem do góry.
4.Kubki wypełniamy serową
masą i nakrywamy krążkami
ciasta. Wstawiamy do lodówki.
Gdy masa stężeje, odwracamy
kubki, ostrożnie wyjmujemy
masę i usuwamy folię.
5.Robimy polewę: czekoladę
i masło roztapiamy, mieszamy
ze śmietaną i polewamy wulkany.
Posypujemy wiórkami.
6.Do aluminiowych foremek
wstawiamy woskowe wkłady
i zapalamy.
Komentarze